Deixa un comentari

1r Viatge a Polònia del projecte Comenius Regio

DSC00150DSC00250DSC00224DSC00201DSC00127DSC00340

Del 13 al 18 de maig van viatjar a Olecko (Polònia) representants de l’Ajuntament d’Alcarràs i dels centres educatius que formen part del projecte Comenius Regio, IES Alcarràs i Escola Parc del Saladar. Aquest és el primer viatge de les 3 mobilitats previstes dins el projecte que està finançat per la Unió Europea.

Les associacions Comenius Regio tenen per objecte promoure el desenvolupament d’ activitats de cooperació entre les autoritats locals i regionals actives en el món de l’ educació a Europa i contribuir a millorar la seva oferta educativa. Permeten la col·laboració d’institucions regionals, centres educatius i d’altres actors rellevants en l’educació, per a treballar junts en temes de interès comú. La durada del projecte és de 2 anys i també hi participen Bao Bap Teatre i ACTA “Som i Serem” d’Alcarràs.

L’Ajuntament vol donar a conèixer el Patrimoni de la vila i la seva promoció, així com les entitats locals participants. Entenem que és una forma d’integració de persones nouvingudes i d’alumnes amb risc d’exclusió social i la qual cosa pot ajudar a minvar el fracàs escolar si es consciencia els alumnes i s’inculca valors de respecte, d’estima pel patrimoni local i de bona convivència. Alcarràs té un gran teixit associatiu, això fa que hi hagi un gran nombre d’activitats, algunes es repeteixen periòdicament cada any. Dins el projecte Comenius pretenem adaptar algunes de les activitats anuals i enfocar-les i adaptar-les als alumnes amb problemes d’adaptació i que presenten fracàs escolar.

L’Ajuntament farà de mitjancer entre les associacions locals participants en el Comenius i les escoles, oferint i posant els recursos per a fer tallers, per promocionar el patrimoni històric, per fer una obra de teatre, un taller de capgrossos i altres activitats que fomentin el respecte, la convivència, la integració, la promoció de la vila i les entitats participants i, sobretot, ajudin als alumnes amb problemàtiques a reduir el fracàs escolar i adoptar comportaments més cívics i d’autoestima.

Deixa un comentari