Deixa un comentari

Projecte Comenius Regio 2012-2014

Les associacions Comenius Regio tenen per objecte promoure el desenvolupament d’activitats de cooperació entre les autoritats locals i regionals actives en el món de l’educació a Europa i contribuir a millorar la seva oferta educativa. Permeten la col·laboració d’institucions regionals, centres educatius i d’altres actors rellevants en l’educació, per treballar junts en temes d’interès comú.

A Alcarràs la col·laboración entre l’Ajuntament i els centres escolars ha estat molt estreta per tal de poder aconseguir els objectius marcats. Han col·laborat amb l’Ajuntament: l’escola Parc del Saladar, l’Institut d’Alcarràs, l’ACTA Som i Serem i Bao Bap Teatre.

Dins de les moltes activitats realitzades podem destacar:

  • Xerrades dirigides als pares per a millorar la qualitat educativa. Les xerrades les ha realitzat un consultor pedagògic que ha ajudat els pares a enfrontar-se a diferents situacions de fracàs i abandonament escolar, donant solucions i estratègies d’aprenentatge.
  • S’ha reduït el fracàs escolar amb la figura del monitor contractat per obrir el centre en horari no lectiu, ja que els alumnes podien anar per les tardes a fer classes de reforç de les asignatures que tenien més dificultat.
  • Creació d’un grup de teatre a l’Institut per a que els alumnes amb dificultats educatives poguessin trobar una sortida més lúdica i implicar-los més en la vida educativa del centre.
  • Hem donat a conèixer el patrimoni històric i la cultura de la nostra vila als alumnes mitjançant rutes de patrimoni, exposicions sobre la vida, costums i tradicions del poble. Això ha contribuït a tenir una pertenença més forta a la comunitat.
  • Millora del coneixement de la llengua anglesa per aquells alumnes que tenien més dificultats, amb un profesor de reforç.
  • S’ha reduït l’absentisme escolar gràcies a una major implicació dels pares i del professorat, ajudats per les xerrades impartides durant el projecte.

Deixa un comentari